Skapa hemsida, vårt uppdrag.

Som webbutvecklare är vårt främsta mål att skapa hemsidor. På den här sidan får du reda på relevant information som kan vara bra att veta innan du bestämmer dig för att köpa en hemsida.

Varför behöver man en hemsida?

Ifall du inte har en hemsida så förlorar du en stor andel i marknaden som finns på nätet. En hemsida är tillgänglig dygnet runt även fast du själv kanske inte jobbar just då. En hemsida fungerar som en affärsassistent åt potentiella kunder under och efter arbetstid. Den typiska kunden i dagens samhälle beskrivs som att vara skeptisk. 56% kommer inte att lita på ett företag ifall företaget inte har en hemsida. Att bara ha en hemsida boostar förtroendet för ditt företag och visar ert ansikte utåt.

En hemsida brukar oftast vara väldigt kostnadseffektiv, och med det menar man att man får ut mycket mer från en hemsida i jämförelse med hur mycket den faktiskt kostar. Därför bör man se ett köp av en hemsida som en investering och inte en utgift.

Kommunikation med potentiella kunder tar alltid tid. Vare sig det handlar om svar på mejl, samtal eller offertsammanställningar så tar det mycket tid. En hemsida kommer att spara dig som företagare tid och energi genom att ge svar på många av de frågor som en kund kan ha. Varför är det bra? Jo, för att du kan då istället lägga din tid på andra, mer värdefulla sysselsättningar.

Hur skapar man en hemsida?

Vi anser att information skall vara tillgänglig åt alla. Därför vill vi förklara hur man går tillväga för att skapa en hemsida ifall man inte har den ekonomiska möjligheten att anlita oss.

De flesta kunder förväntar sig att kunna hitta din verksamhet på internet. Oavsett om du säljer produkter online eller bara vill förmedla information kring din verksamhet så är en hemsida essentiel för ditt företag.

Det finns fyra steg i skapandet av en vacker webbplats och vi skall nu gå igenom dessa.

1. Registrera ditt domännamn till din hemsida.

Ditt domännamn ska vara relevant till de produker eller tjänster som du erbjuder så att dina kunder enkelt kan kan hitta din webbsida genom en sökmotor. Dina kunder kan också förvänta sig att ditt domännamn liknar ditt företagsnamn.

Ditt domännamn kommer också att användas för din mejladdress. Du har möjligheten att även använda dig av kostnadsfria alternativ, men en företagsmail ser alltid mer proffsig ut.

För att registrera ditt domännamn för din hemsida måste du registrera det hos en domänförvaltare och betala en avgift. Några bra exempel på dessa är: one.comnamecheap.com etc.

2. Skaffa hosting.

För att få din hemsida att gå live behöver du ett hostingföretag. Ett hostingföretag är en tjänsteleverantör som ser till att din webbsida går att besöka. Dessa hostingföretag erbjuder oftast företagsmail, inbakat i priset.

Det viktigaste att tänka på är att man får en snabb server som kan hantera stor belasting ifall din hemsida skulle bli populär. Se även till att läsa recensionerna om hostingföretaget för att inte hamna i en dålig sits.

3. Förbered innehållet för din hemsida

Tänk på det du vill att dina kunder ska kunna göra på din webbplats. Detta kommer att hjälpa dig att planera de undersidor som du behöver inkludera. Reflektera kring vilken information som dina kunder kommer vilja se och se till att webbsidan är strukturerad på ett bra sätt så att man enkelt kan hitta den information man söker efter.

4. Bygg din hemsida

Du kan bygga din egna hemsida eller betala en avgift för att någon skall skapa den åt dig. Webbplatser måste hållas uppdaterade, därför bör du planera ständigt underhåll.

Du kan använda färdiga mallar och så kallade ”website builders”. Med dessa verktyg kan du enkelt skapa en hemsida genom att dra och släppa olika moduler och på så sätt skapa din sida!

Att någon annan bygger din hemsida kan vara ett bra alternativ ifall du inte vet hur man gör eller inte har tid att designa din hemsida. En professionell webbutvceklare kan bygga din hemsida relativt fort och ge forma din sida efter dina egna önskemål.

Det viktigaste är att designa hemsidan så att den enkelt kan ses på telefonen eller andra mobila enheter. Optimering av din hemsida för mobila enheter tillåter dina kunder att enkelt besöka din webbplats när de inte är vid datorn.

Behöver du hjälp med din webbplats? Kontakta oss för en gratis konsultation!

Kontakta Oss

Låt oss, med hjälp av skräddarsydda strategier få din nya hemsida att bli alldeles unik. Kontakta oss idag för att få en gratis rådgivning om hur vi kan hjälpa ditt företag.

Author avatar
admin
https://www.orbitras.com

Post a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.