Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering

Du har säkert hört talas om ordet SEO eller sökmotoroptimering. Du har säker hört talas om att med hjälp av en bra sökmotoroptimering så kan man hamna högst upp i Google. Stämmer allt detta? Absolut.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimeringen är det som förbättrar kvalité och kvantitet för din hemsida genom obetalda (organiska) sökresultat. En bra sökmotoroptimering leder till att din hemsida till ditt företag hamnar högre upp i Google när någon söker på ett sökord som har med ditt företag att göra. Till exempel, ifall du har en byggfirma så skulle du uppskatta ifall din hemsida hamnade högst upp i sökresultaten när man Googlade ordet ”byggföretag”.

Sökmotoroptimering handlar om att förstå hur människor använder sökfunktioner på nätet, de svar de söker, orden som de använder och den typen av innehåll som de vill konsumera. Svaren till dessa frågor är något som möjliggör kopplingen mellan ditt företag och de potentiella kunderna.

Sökmotorns grunder

En sökmotor är en svarmaskin. De letar kring miljarder olika hemsida och bestämmer vilka hemsidor som passar bäst för just den sökningen som du gjorde. Sökmotorer gör detta med något som kallas för crawling och indexering. Som vi nämnde tidigare så är organiska resultat något som man får fram med hjälp av effektiv sökmotoroptimering.

Varför är sökmotoroptimering viktigt?

Även fast betald marknadsföring via sociala medier och andra plattformar kan generera besökare så är organiska sökresultat från sökmotorer den allra bästa källan. Organiska sökresultat anses vara mer pålitliga än betald marknadsföring. Sökmotoroptimering är dessutom den enda marknadsföring som inte behöver en kontinuerlig betalning för att fortsätta synas i sökresultaten. Det räcker med ett hårt och intensivt arbete i början och sedan så finns hemsidan kvar på toppen.

Author avatar
admin
https://www.orbitras.com

Post a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.